Dordogne Vakantie

Alles over vakantie en reizen

  • Number #1 Provider
    of Industrial Solution
  • Global Certificate
    ISO 9001:2015
  • Award Winning
    Solution Of The Year
By - admin

Op citytrip: kies je voor Spanje of Portugal?

Spanje en Portugal zijn buren van elkaar. Maar naast veel overeenkomsten, zijn er ook degelijk verschillen. In ieder geval zijn beide landen perfect voor een heerlijke citytrip. In dit artikel lees je de highlights per land en de verschillen die er zijn.

Portugal

De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Je kunt hier genieten van cultuur, kunst, historie en natuur. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de botanische tuin Estufa Fria om lekker af te koelen. Of maak een ritje met tram 28. Deze iconische gele tram is heel populair, omdat het door smalle steegjes rijdt en over steile hellingen gaat. De lift Santa Justa is een van de meest bijzondere liften ter wereld. Hij brengt je van de wijk Baixa naar het hoger gelegen Largo do Carmo. Maak hier zeker even een foto van!

In Portugal vind je niet alleen Lissabon, maar tal van andere steden. Kies je voor autoverhuur, ga dan een auto huren lissabon. Vanuit Lissabon reis je namelijk ook zo naar bijvoorbeeld Óbidos. Dit is een middeleeuwse stad, waarbij je nog de straten vol kinderkopjes, oude pleinen en de Castelo de Óbidos vindt. Probeer hier zeker eens in juli te kijken, want dan wordt er twee weken lang een middeleeuwse markt gehouden.

Ook Porto willen we je zeker niet ontnemen. Dit is na Lissabon de grootste stad van Portugal. Het hele centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er adembenemende bezienswaardigheden, zoals de Torre dos Clérigos. Dit is een klokkentoren die onderdeel is van de Igreja dos Clérigos, een kerk. De toren is 75,6 meter hoog. Ook vind je in Portugal de Sé do Porto kathedraal en de Portokelder.

Spanje

Natuurlijk kunnen we Barcelona niet overslaan. Hoewel het niet de grootste stad is, is het wel een geweldige stad met veel bijzondere gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Família, het symbool van Barcelona. Voor echte voetbalfans kan Camp Nou niet overgeslagen worden. Het stadion van FC Barcelona biedt de mogelijkheid om vanuit de spelerstunnel het veld op te lopen, de bekers te bewonderen in het clubmuseum en een kijkje te nemen in de kleedkamers.

Heb je meer zin om op een eiland te verblijven? Kies dan voor de stad Santa Cruz op Tenerife. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van een echte Spaanse markt, de Mercado Municipal Nuestra Señora de Africa. Of de botanische tuin Palmetum. Hier vind je ruim 400 verschillende soorten palmbomen. Ga je een auto huren tenerife, dan kun je het hele eiland verkennen! Sla dan ook zeker niet de vulkaan Pico del Teide over. Daarmee zie je ook direct het hoogste punt van heel Spanje.

Verschillen

Portugal en Spanje verschillen niet alleen qua taal. Portugal is qua toerisme een stukje rustiger. Daarnaast mag er in Portugal niet langs de kust gebouwd worden, waardoor er veel meer natuur behouden wordt. Spanje daarentegen biedt weer ontzettend veel mooie activiteiten voor toeristen. Qua prijs kun je misschien het beste kiezen voor Portugal, daar is alles net iets goedkoper dan in Spanje.