Dordogne Vakantie

Alles over vakantie en reizen

  • Number #1 Provider
    of Industrial Solution
  • Global Certificate
    ISO 9001:2015
  • Award Winning
    Solution Of The Year
By - admin

Reizen naar Dordogne

Frankrijk is een van de meest favoriete vakantielanden van Nederland, zowel in de winter als in de zomer. Veel mensen gaan met de auto naar Franrijk, dit is dan ook makkelijk te doen. Het land heeft veel te bieden en wanneer je hier gaat reizen kan je alle kanten op.

Je ervaart er een gastronomische beleving, de Franse keuken heeft veel variatie en kwaliteit. Van verse croissants tot de bekende crêpes. Je kan heerlijk wijn proeven op de vele wijngaarden en genieten van het weer. Frankrijk telt een groot aantal wijndomeinen waar je zowel wijn kan kopen als proeven in de zon.

Voor liefhebbers van cultuur is het leuk om naar de Dordognestreek te gaan. De plaats Dordogne is vernoemd naar de rivier. De Dordogne komt voort uit Dorde en Dogne, dit zijn stroompjes die samen gekomen zijn tot het Centraal Massief. Naast de Provence is Dordogne misschien wel de meeste favoriete vakantieplek in Frankrijk. Je hebt hier verschillende kastelen en grotten die je kan bezoeken. Het toeristische centrum van Dordogne is Sarlat, hier kan je niet omheen. Op zaterdag en woensdagochtend is hier een gezellige drukte en komen veel toeristen een kijkje nemen. Wanneer je liever het stadje zelf wilt bezoeken kan je beter op een andere dag komen.

De natuur in Dordogne is fantastisch. Je vindt hier een afwisselend landschap waar je vele fiets- of wandeltochten kan doen. Veel mensen boeken een vakantiehuis Dordogne om hier te kunnen overnachten. Het voordeel van een vakantiehuis is dat je met meerdere mensen kan blijven slapen en dat is dus gunstig voor een groter gezelschap.

Wanneer je een echte natuurliefhebber bent dan is het natuurlijk prachtig om in de mooie omgeving van Frankrijk te blijven slapen. Een boomhut Frankrijk is daarvoor perfect, deze kan je huren om de natuur van dichtbij mee te maken. Een vakantie naar Frankrijk is altijd een goed idee! Er zijn mooie streken die je kan bezoeken om een heerlijke vakantie te beleven.