Dordogne Vakantie

Alles over vakantie en reizen

 • Number #1 Provider
  of Industrial Solution
 • Global Certificate
  ISO 9001:2015
 • Award Winning
  Solution Of The Year

Hieronder een aantal belangrijke en mooie steden. Bij allle VVV kantoren kunt u meer informatie vinden.

Bergerac

Is een gemeente in het Franse departement Dordogne (regio Aquitanië) en telt 26.053 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Bergerac.

Bergerac ligt voor het grootste deel aan de noordzijde van de rivier de Dordogne; in een streek die wordt gedomineerd door de wijnbouw. Ten oosten van Bergerac ligt de Pécharmant, een wijngebied waar stevige rode wijn vandaan komt, terwijl ten zuiden van de Dordoge de Monbazillac witte zoete wijnen produceert. Daarnaast wordt in Bergerac op belangrijke schaal tabak verhandeld. In het westen grenst het wijngebied van Bergerac aan dat van de Saint-Émilion.

Perigueux

Is een stad in het departement Dordogne in het midden van Frankrijk. Het ligt in een gebied dat Périgord Blanc genoemd wordt; het departement Dordogne omvat het gebied van de voormalige provincie Périgord. De stad heeft 32.294 inwoners (2005), heeft een oppervlakte van 982 ha. en is de hoofdstad van het departement.

Bezienswaardigheden

 • Arènes Romaines (Romeins amfitheater)
 • Villa de Pompeius
 • Tour de Vésone
 • Musée du Périgord
 • Cathédrale St.-Front

 

Sarlat-la-Canéda

Is een plaats in het departement Dordogne in de regio Aquitanië.
De plaats ligt in de Périgord Noir.

Sarlat heeft 10.423 inwoners en een oppervlakte van 4713 ha. Het behoort tot het arrondissement Sarlat-la-Canéda en het kanton Sarlat-la-Canéda. De plaats is bereikbaar via de D704.

In het oude stadsgedeelte bevinden zich diverse middeleeuwse huizen. De markt die iedere zaterdag op de Place du Marché-aux-Obies wordt gehouden biedt typische streekproducten. Het oude Sarlat bestaat uit twee delen gescheiden door de Travese of Rue de la République. In de 13de en 14de eeuw beleefde de stad een welvarende periode als handelsplaats.

Het dorp la Canéda werd op 1 maart 1965 samengevoegd met Sarlat. Het is ontstaan in de 8ste eeuw rond een