Dordogne Vakantie

Alles over vakantie en reizen

  • Number #1 Provider
    of Industrial Solution
  • Global Certificate
    ISO 9001:2015
  • Award Winning
    Solution Of The Year
By - admin

Wat is zakelijke energie?

Wat is nou eigenlijk zakelijke energie? Als er energie geleverd wordt aan een pand met een zakelijke doelstelling. Een goed voorbeeld is een bedrijf als een sportschool en een winkel. Maar ook horecagelegenheden en kantoren maken aanspraak op een zakelijk energiecontract. Een zzp’er heeft hier ook recht op, mits hij niet in één enkele ruimte enkele werkzaamheden verricht op zijn laptop. Een zzp’ er die over een elektriciteitsaansluiting beschikt van maximaal drie keer tachtig ampère voor stroom kan gebruik maken van zakelijke energie. Ter vergelijking neemt een particulier huishouden ongeveer drie keer vijfentwintig ampère af. Hier zit een behoorlijk verschil in.

Kiezen tussen een particulier en een zakelijk energiecontract

Het is logisch dat bedrijven grootverbruikers zijn. Zij zullen daarom geen particuliere
energieovereenkomst afsluiten. Maar waar doe je verstandig aan als ondernemer? Dit ligt in ieder geval aan de ruimte die je gebruikt en de hoeveelheid voorzieningen. Voor de belastingdienst is het belangrijk of er sprake is van een eigen werkruimte. Daarnaast is de eis dat er een eigen toegang moet zijn naar de zakelijke ruimte en er aparte aansluitingen zijn voor water en elektra. De werkduur aldaar moet negentig procent zijn. In dit geval is de belasting aftrekbaar en is zakelijke energie zeer zeker mogelijk.

Beoordeel en vergelijk voor een juiste keuze

Werkt u buiten de deur, maar ook als u aan bovenstaande eisen voldoet, dan kan een zakelijke energieovereenkomst voordelig zijn. De energiekosten zijn in dit geval in zijn totaal, inclusief btw, aftrekbaar bij de belasting. Het blijft echter belangrijk om goed na te gaan of een zakelijk overeenkomst daadwerkelijk aantrekkelijk is. U kunt hiervoor het beste gebruik maken van een energievergelijker. Als zelfstandige met een eigen bedrijf is het altijd verstandig om informatie in te winnen voordat u een keuze maakt voor een particuliere- of zakelijke overeenkomst.

De puntjes op de i

Kiest u voor zakelijke energie dan kunt u een duidelijk overzicht van energieleveranciers vinden bij Consuwijzer. Om alle zaken op een juiste manier te regelen, helpen onderstaande punten u om een goed energiecontract af te sluiten:
● Breng het huidige gas- en elektriciteitsgebruik in kaart.
● Bekijk de looptijd en de voorwaarden van het opzeggen van een contract in kaart.
● Vraag offertes van gas en elektriciteit aan bij verschillende leveranciers.
● Kijk niet alleen bij de goedkoopste aanbieders.
● Controleer de overeenkomst altijd op de kleine lettertjes.
● Loop de factuur altijd goed door, fouten zijn snel gemaakt.